In deze werkplaats staat de vraag centraal hoe gemeenschapsveerkracht werkt in de praktijk van Rotterdamse buurten en wat daarbij de betekenis is van het sociaal weefsel en de sociale infrastructuur van de buurt.
Met een kleine groep studenten doe je onderzoek naar het gemeenschappelijk thema, je werkt daarbij je eigen casus uit. Er zijn wekelijkse bijeenkomsten waarin je vakinhoudelijk wordt begeleid door een docent van de Erasmus Universiteit. Professionele onderzoekers van de Veldacademie helpen je om contact te leggen met sleutelfiguren, je onderzoek uit te voeren en bij de data-analyse. Voor het onderzoek maak je over het algemeen gebruik van kwalitatieve methoden. Dataverzameling doe je bijvoorbeeld door middel van (participerende) observatie, diepte-interviews en focusgroepen. Maar ook door gebruik te maken van reeds verzamelde data van de Veldacademie of door voort te bouwen op onderzoek van andere studenten.
In de eerste acht weken werk je aan een onderzoeksvoorstel dat moet worden goedgekeurd door je eerste en tweede begeleider van de Erasmus Universiteit. Vervolgens voer je het onderzoek uit. Onderdeel van de scriptiewerkplaats is dat je je onderzoek presenteert aan stakeholders in de vorm van een expertmeeting, workshop en poster.
Facts
- Start: Q3
- Looptijd: 1 semester
- Studiepunten: masterthesis, 30 ECTS
- Inschrijving: centrale inschrijving via de masters Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid, Urban Governance of Migration and Diversity, gecoördineerd door de Erasmus Universiteit
- Maximaal aantal studenten: 5
- De voertaal is Nederlands
- Verantwoordelijke begeleiders: Dr. Wenda Doff (EUR). Ir. Ruth Höppner (MSc)
AFSTUDEERPROJECTEN