De masterthesis bestond uit een project van tien maanden dat in twee fases gedeeld kan worden. De opgave bestond erin een leegstaand kantoorgebouw in Zuidwijk naar levensloopbestendige woningen voor ouderen te transformeren. Tijdens de eerste fase zijn de onderliggende problemen onderzocht: Door een wetswijziging is het voor ouderen niet meer eenvoudig mogelijk in een verzorgingshuis te gaan wonen wanneer zij maar lichte aandoeningen hebben. Tegelijkertijd ontbreken echter toegankelijke woningen waarin deze ouderen kunnen wonen. Verder staan er veel kantoorpanden leeg, gedeeltelijk langdurig en zonder kans om binnenkort weer gebruikt te worden. Het ontwerp laat één oplossing voor deze drie problemen zien.
Om erachter te komen wat nodig is om prettige woningen voor senioren te creëren zijn meer dan 40 interviews met bewoners en beheerders van verschillende ouderenhuisvestingen, met bewoners uit de wijk en een thuiszorgmedewerkster gevoerd. De resultaten zijn met de literatuur vergeleken en er is een locatie- en gebouwanalyse gemaakt. Zo kon een programma van eisen opgesteld worden om deze in de tweede fase in een ontwerp te vormen.
Het onderzoek heeft geresulteerd in een ontwerp voor de transformatie van het voormalige Eneco-kantoor naar zelfstandige woningen voor de doelgroep ouderen met een lichte zorgvraag. De nadruk in het ontwerp ligt op de betaalbaarheid van de woningen en het faciliteren ontmoeting in combinatie met een geschikt voorzieningenaanbod.