In deze minor leer je gezondheidsvraagstukken uit de grootstedelijke praktijk begrijpen. Met een team bedenk je oplossingen voor een specifiek vraagstuk dat wordt aangedragen door diverse organisaties uit de stad. Je onderbouwt je bevindingen met literatuurstudies en resultaten uit veldwerk. Naast de groepsopdracht bij de organisatie volg je hoor- en werkcolleges op de Erasmus Universiteit.
Veldacademie is een van de organisaties die voor deze minor jaarlijks een actueel vraagstuk inbrengt en begeleid studenten in het praktijkonderzoek. De vraagstukken wisselen van thematiek, maar liggen op het raakvlak van gezondheid/gezonde leefstijl en de ruimtelijke inrichting van de stad. Zo werkten studenten eerder mee aan het mobiliteitsexperiment ‘Happy Streets’, organiseerden zij een bijeenkomst met zorgprofessionals in het kader van digitalisering in de ouderenzorg en deden zij activiteiten met jongeren om erachter te komen hoe de inrichting van de wijk hun beweeggedrag beïnvloedt.
Bij de praktijkopdracht leg je contact met bewoners en stakeholders. Je leert kwalitatieve onderzoeksmethodieken toe te passen voor je veldwerk en krijgt daarbij training van de onderzoekers van de Veldacademie. Aan het eind breng je verslag uit van je bevindingen en presenteer je die aan je medestudenten, je begeleiders en indien mogelijk natuurlijk ook aan de betrokken stakeholders
Voor de groepsopdracht werk je samen met studenten van verschillende achtergronden, bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde en psychologie. Derdejaars bachelor studenten van verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen kunnen deelnemen. Kijk voor meer informatie over aanmelding in je studiegids of op de website van de Erasmus Universiteit.
De minor Public Health is ontwikkeld binnen de Faculteit Geneeskunde & Gezondheidswetenschappen en een gemeenschappelijk product van de Erasmus School of Health Policy en Management en de Afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van Erasmus MC.
Facts
- Start minor: Q1
- Looptijd: 10 weken
- Studiepunten: 15 ECTS
- Inschrijving: Vakcode GWMINOR318, kijk voor meer informatie op de website van de Erasmus Universiteit
- Maximaal aantal studenten: voor het community project van Veldacademie geldt een maximale groepsgrootte van 6 studenten
- Verantwoordelijke begeleiders: Dr. Thijs van den Broek (EUR), Ir. Andrea Fitskie, Eschwin Loos (MSc)