In deze minor doe je in een interdisciplinair team onderzoek naar sociaal-ruimtelijke ongelijkheid op thema’s als wonen, onderwijs, arbeid en gezondheid. Dit onderzoek vindt plaats in een van de zeven focuswijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Het onderzoek wordt uitgevoerd op locatie, het atelier van Veldacademie op Rotterdam-Zuid en vanuit de faculteit Bouwkunde. Voor het veldwerk ga je actief de wijken in en praat je met bewoners en verschillende stakeholders.
Binnen het totale programma van een kwartaal biedt Veldacademie de leefveldencursus aan. In deze onderzoeksmethodiek staat het doen van veldwerk centraal. Je leert een multidisciplinaire analyse te maken van een gebied door kwantitatieve en kwalitatieve data en beleidsmatige gegevens te combineren. De cursus bestaat uit drie modules: dataverzameling en bronnenonderzoek; methoden voor kwalitatief onderzoek (interview en observatie); analysetechnieken en datavisualisatie. De training helpt je bij het maken van een strategisch plan dat je aan het eind van het kwartaal oplevert.
De minor Cities, Migration & Socio-Spatial Inequality is een gecombineerde minor van de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden, georganiseerd door de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Je kunt je inschrijven voor de minor als je derdejaars bachelorstudent bouwkunde bent aan de TU Delft. Studenten van andere opleidingen aan de TU Delft, EUR en universiteiten van Leiden, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam kunnen ook meedoen.
Facts
- Start minor: Q1
- Looptijd: kwartaal
- Studiepunten: 15 ECTS
- Inschrijving: Via het Bouwkunde Inteken Systeem (BIS) met de vakcodes BK7470, BK7471, BK7472. Raadpleeg voor meer informatie de studiegids
- Maximaal aantal studenten: 35
- Verantwoordelijke begeleiders: Dr. Reinout Kleinhans, Ir. Otto Trienekens en Ir. Maarten van der Maas
- Samenwerking met: Nationaal Programma Rotterdam Zuid
Relevante Links
VOORBEELDPROJECT